Prevod souborů z Finale do PDF

Diskuze o používání profesionálního software pro hudební notaci pro PC i Macintosh. Dotazy můžete položit ohledně všech verzí notačního software MakeMusic. Finale, Finale Allegro, Finale Guitar, Finale PrintMusic, Finale SongWriter, Finale NotePad.

Prevod souborů z Finale do PDF

Příspěvekod Jiri Novak » pon pro 05, 2005 5:35 pm

Zdravím všechny "Finalisty"...
a když už jsme u těch převodů, jaký používáte program pro převod do PDF? Zdá se mi, ľe PDF995 obtěžuje svým otevíráním webových stránek.
Nedávno jsem našel PDF Creator0.8, ke kterému je i čeština a první záplata pro Windows NT/2000/XP a další.
Jiné programy zase automaticky vkládají své logo do vytvořených PDF stránek.
Jiri Novak

Převod do PDF

Příspěvekod Štefan Pernecký » pon pro 05, 2005 6:07 pm

Převod do PDF se mi opravdu nejlépe daří s PDF Creator0.8. Nejen s FINALE, ale i z jakéhokoli textového, či grafického programu, funguje bezvadně a dá se v něm i spousta operací zakázat. Ještě SOFTWARE 602 má k dispozici bezplatnou verzi PrintPack uveřejněnou na CHIP 11/05. Má relativně více funkcí, PDF, E-mail, Obrázky. Ale PDF Cteator mi vyhovuje více.
Štefan Pernecký
Site Admin

Příspěvekod Jaromir » čtv pro 15, 2005 9:52 pm

No, pak by tu byla "oficialni" varianta, a to pouzit Adobe Acrobat. Nicmene asi malokdo si muze dovolit si Acrobat koupit, i kdyz na druhe strane Adobe ma velice vyhodne slevy pro skolstvi.
Jaromir
Site Admin

Prevod do PDF

Příspěvekod Jirik » úte pro 27, 2005 11:20 am

Acrobat je bezpochyby uzasny SW a v 7 verzi poskytuje uzasny komfort pri profi praci. Nicmene uznavam, ze porizovat si ho neni uplne macek. Na stranu druhou, kdo si muze dovolit koupit Finale, muze si dovolit i Acrobata ;-) (ne vsichni potrebuji verzi profi). S temi slevami pro skolstvi to uz taky neni tak ruzova a icence i isnalacnim pack prijde dnes jiz skoro na 5000 Kc.

Pro snadny prevod poslozi pochopitele jakykoli "PDF konvertor", ktery vytvori virtualni tiskárnu a tech je cela rada a objevuji se jiz i ve free variantach.

Pak je tu jeste jeden postup - Adobe postscript Printer (zdarma) a nasledny prevod postscriptu do pdf. To umi take cela rada aplikaci. Co takhle krasny Ghost Script a jeho "koukaci" varianta...
Jirik

Zpět na Notační software - Finale