Problém s default document + ost.šablony

Diskuze o používání profesionálního software pro hudební notaci pro PC i Macintosh. Dotazy můžete položit ohledně všech verzí notačního software MakeMusic. Finale, Finale Allegro, Finale Guitar, Finale PrintMusic, Finale SongWriter, Finale NotePad.

Problém s default document + ost.šablony

Příspěvekod Ivan Cermak » čtv kvě 23, 2013 8:52 pm

Dobrý den, mám nový stroj MacBook Pro 13" - system "Mountain Lion". Při otevření default doc. a ostatních šablon kromě hand document, jsou místo klasických šablon znaky, které se sice chovají steně jako noty, ale pracovat lze poze s ruční šablonou, ta je jediná použitelná. Na starém Mac G4 je vše OK. Vypadá to jako problém s knihovnou nebo fonty Mac - Finale? Existuje nějaké jednoduché řešení, než se pustím do úprav fontů? Na zahraničním foru jsem se dočetl, že Mac tento problém s Finále již řeší. Díky za info - Ivan
Ivan Cermak

Re: Problém s default document + ost.šablony

Příspěvekod Jaromir » pát kvě 24, 2013 6:57 am

Dobrý den, pane Cermaku,
Vyskakuje tam při spouštění Finale nějaká hláška? A o kterou verzi programu se jedná - 2012? Mohl byste mi poslat mailem nějaké fotky obrazovky, které by tento problém ilustrovaly? (podpora@ritornel.com)
Zdraví
Jaromír
Jaromir
Site Admin

Příspěvekod Ivan Cermak » pát kvě 24, 2013 2:41 pm

Dobrý den,
posílám vyexportovaný gif soubor - takto vypadá 99% šablon, kromě ručně psaných, ty jsou v pořádku. Výukové listy mají také nesprávné znaky. V porovnání s Mac G4 jsem zjistil, že je správně nainstalovaný font Maestro, ale potřebuji s největší pravděpodobností ještě Maestro Regular. Tento font je vidět ve font book v MacBook Pro, ale ve Finale 2012 je vidět pouze Maestro.
Ve Finale 2012 na Mac G4 je Maestro Regular jak ve fontech v knihovně, tak ve fontech Finale 2012.
Děkuji za odpověď
Ivan
Přílohy
Untitled #1.gif
Untitled #1.gif (48.92 KiB) Zobrazeno 5320 krát
Ivan Cermak

Příspěvekod Ivan Cermak » ned čer 02, 2013 10:09 pm

Dobrý den,
problém jsem vyřešil. Lépe jsem si přečtl manul a tam jasně vysvětlují, jak postupovat v případě špatného zobrazení hudebních fontů. V části User manual je kapitola Troubleshooting - Fonts, Parts, Document options - hned první odkaz I see strange symbols................., zde jsou fonty ke stažení pro Win a Mac.
Stačí je stahnou, nainstalovat a restartovat stroj - pak je již vše v pořádku :-))

Ivan
Ivan Cermak

Zpět na Notační software - Finale