Zvuk

Diskuze o používání profesionálního software pro hudební notaci pro PC i Macintosh. Dotazy můžete položit ohledně všech verzí notačního software MakeMusic. Finale, Finale Allegro, Finale Guitar, Finale PrintMusic, Finale SongWriter, Finale NotePad.

Zvuk

Příspěvekod Karel » čtv pro 01, 2011 11:10 am

Dobrý den. Mám oficiálně koupené Finale 2011 ale nějak se mi nedaří rozchodit přehrávání, i když v Device mám nastavené všechno tak, jako třeba v Cubase 5. Používám zvukovou kartu M-Audio Fast track Ultra 8 R. Neporadil by někdo? Bez toho přehrávání je to peklo.

A dále ještě jedna věc. I když k nám do školy tento program dodávala časká firma, tak nemám český manuál. Dal by se někde stáhout? Díky moc za odpovědi :-)
Karel

Re: Zvuk

Příspěvekod Jaromir » ned pro 04, 2011 10:12 am

Dobrý den,
máte pravdu, Finale bez přehrávání není ono. Potřeboval bych více informací. Jaký používáte systém? Přehrávání nefunguje vůbec? Ani vnitřní zvuky, ani zvuky Garritan? Vyhazuje to nějaké hlášky, anebo to nedělá vůbec nic?
Co se týče příručky, pošlete mi svou mailovou adresu na "podpora@ritornel.com" a já vám příručku obratem zašlu v pdf formátu.
Zdraví
Jaromír
Jaromir
Site Admin

Re: Zvuk

Příspěvekod Karel » úte pro 06, 2011 3:42 pm

Dobrý den. Házelo to hlášku něco v tom smyslu, že ASIO driver není dostupný pro nahrávání. Schválně používám minulý čas, protože těsně před tím než jsem psal odpověď tak mi ji to nehodilo. Asi jsem přišel na to, kde byla chyba. Měl jsem v Midi/Audio zatrženo Play Finale through Midi. Přehodil jsem to na Play Finale through VST a v Instrument setup=>VST Instruments jsem vybral SmartMusic SoftSynth. A je po problému. Ono se občas stačí dívat. :-)

Na ten mail Vám určitě napíšu. Díky.

Karel
Karel

Zpět na Notační software - Finale