Tempo

Diskuze o používání profesionálního software pro hudební notaci pro PC i Macintosh. Dotazy můžete položit ohledně všech verzí notačního software MakeMusic. Finale, Finale Allegro, Finale Guitar, Finale PrintMusic, Finale SongWriter, Finale NotePad.

Tempo

Příspěvekod Becherius » ned srp 23, 2009 9:19 am

Dobrý den,
Používám Finale 2006 a mám nějaké trampoty s tempem.
První problém se týká nastavení tempa pro přehrávání. U skladby, kterou teď píšu, se nemění rychlost přehrávání podle toho co nastavím nahoře na panelu. Ať tam dám 40 nebo 208, tak je to hraje pořád stejně rychle. Zkoušel jsem všechny noty označit a skopírovat do nového projektu a pak se tempo podaří nastavit, ale jenom jednou, na příští změnu už to zase nereaguje. Žádné předepsané tempo v notovém zápisu tady nemám nebo alespoň není vidět. Ve finale už jsem toho napsal dost, ale tohle se mi stalo poprvé.
Dále by mně zajímalo, jak se dají uprostřed skladby přidávat změny tempa. Objevil jsem něco v Expression, ale problémem je, že to při přehrávání změní tempo jen u noty, nad kterou jsem změnu tempa umístil. Asi dělám něco špatně, ale nevím co.
Becherius

Re: Tempo

Příspěvekod peterson864 » stř srp 26, 2009 8:30 pm

Neoznačujete u změny tempa jen jednu notu? Já jsem teď zkoušel změnu "plugins-expression- create tempo marking", označil jsem šipkou takt v Selection tool a normálně to funguje. Mám tedy verzi 2008, nevím jestli ve Finale 2006 je ještě Mass edit tool?
peterson864

Zpět na Notační software - Finale