Diskuze o používání profesionálního software pro hudební notaci pro PC i Macintosh. Dotazy můžete položit ohledně všech verzí notačního software MakeMusic. Finale, Finale Allegro, Finale Guitar, Finale PrintMusic, Finale SongWriter, Finale NotePad.
od grichmusic » ned led 03, 2010 10:18 pm
Zdravim vas.
Pracujem vo Finale 2007. Pred nedavnom som presiel z WIN na MAC OS 10.6.2. Problemom je diakritika. V okne editovania textu sa mi v WIN zobrazili moznosti, kde som si mohol vybrat skript pre WESTERN, CENTRAL EUROPEAN...Pri MAC to nie je. Pri pisani textu som zvolil font s menom ...CE, cize obsahuje aj slovensku diakritiku...a nic. Vo Word-e mozem tymto fontom pisat makcene a dlzne, no vo Finale nie. Poradte mi prosim.
Velka vdaka.
-
grichmusic
-
od Jaromir » pon led 11, 2010 12:23 pm
Na tento dotaz je tezke odpovedet. Vyzkousel jsem Finale 2007 na Mac OS X 10.5.8 a ceska diakritika funguje bez problemu. Je mozne, ze potize zpusobuje system 10.6. Mate ho v anglictine nebo ve slovenstine? Rovnez by problem mohl byt ve starsi verzi Finale v kombinaci s timto systemem, zkuste stahnout ze stranek vyrobce (
http://www.finalemusic.com) demo verzi Finale 2010 a overit, jestli je stejny problem i v ni. Pri pouziti ktereho nastroje problem vznika? U Text Tool, Expressions nebo Lyrics?
-
Jaromir
- Site Admin
-
Zpět na Notační software - Finale